Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна за рахунок ПДВ погасити борг з іншого податку

25 січня 2018, 11:45
476
0
Реклама

До ДФС із запитом звернувся платник податку, що має податковий борг із рентної плати за спеціальне використання води та з ПДВ. Платник цікавився черговістю погашення такого боргу та можливістю погашення за рахунок ПДВ податкового боргу з рентної плати за спеціальне використання води.

Щодо першої частини запиту в ДФС указали, що відповідно до п. 131.2 ПКУ під час погашення суми податкового боргу (його частини) кошти, що сплачує такий платник податків, у першу чергу зараховуються в рахунок податкового зобов'язання. У разі повного погашення суми податкового боргу кошти, що сплачує такий платник податків, у наступну чергу зараховуються в рахунок погашення штрафів, а в останню чергу зараховуються в рахунок пені.

На другу частину запиту фахівці зазначили таке.

Кошти з рахунка платника в СЕА ПДВ можуть бути перераховані в погашення податкового боргу винятково з ПДВ, а сума коштів, що перевищує суму задекларованих до сплати до бюджету податкових зобов'язань із ПДВ та суму податкового боргу з ПДВ, може бути перерахована на поточний рахунок платника податку за його заявою.

ІПК ДФС від 18.01.2018 р. № 226/6/99-99-12-02-01-15/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини