Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фізособа змінила місце провадження госпдіяльності: терміни подання звіту

6 лютого 2018, 13:30
465
0
Реклама

При виникненні змін у відомостях суб'єкти господарювання повинні подати заяву, затверджену наказом Мінфіну України від 20.12.2011 р. № 1675, до контролюючого органу з відповідними відомостями.

Зміни до реєстру платників єдиного податку вносяться в день подання платником відповідної заяви.

Отже, у разі зміни місця провадження господарської діяльності платники єдиного податку повинні подавати звітність у подані в таблиці терміни:

При зміни прізвища, імені, по батькові ФОП або серії та номера паспорта заява подається протягом місяця з дня виникнення таких змін (п. 298.4 ПКУ).

У разі зміни податкової адреси суб'єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності, видів господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку І і ІІ груп не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни (п. 298.5 ПКУ).

У разі зміни податкової адреси суб'єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку ІІІ групи разом з податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни (п. 298.6 ПКУ).

Відповідне роз'яснення розміщено в розділі 107.09 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ.

У разі неподання заяви із зазначенням відповідних змін накладається штраф на ФОП у розмірі 170 грн. (п. 117.1 ПКУ). Якщо такі порушення не будуть усуненні або за ті самі дії, вчинені протягом року особою, до якої було застосовано штрафи за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу на ФОП у розмірі 340 грн.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини