Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Несвоєчасно зареєстрували ПН — штрафів не уникнути

19 лютого 2018, 11:30
436
0
Реклама

Платник ПДВ порушив граничні терміни реєстрації податкових накладних, що підлягають наданню покупцям - платникам ПДВ. Так, у період з 05.11.2015 по 09.12.2015 підприємство здійснило реєстрацію податкових накладних на загальну суму 488 тис. грн із порушення термінів реєстрації на строк від 1 до 15 днів.

Тож до такого платника було застосовано штраф за порушення граничних термінів реєстрації податкових накладних у розмірі майже 49 тис. грн.

Цей платник ПДВ вирішив оскаржити відповідне податкове повідомлення-рішення в суді. В результаті судового оскарження судді дійшли такого висновку: прийняття чи не прийняття Порядку застосування штрафних санкцій (штрафу), передбачених ст. 120 прим.1 ПКУ за порушення граничного терміну реєстрації податкових накладних, не може впливати на дію вказаної норми ПКУ або скасовувати її дію. Відсутність порядку застосування штрафних санкцій не звільняє позивача від відповідальності, передбаченої ПКУ за несвоєчасну реєстрацією податкових накладених, та не свідчить про відсутність у податкового органу повноважень щодо застосування штрафних санкцій за вказане порушення, передбаченого ПКУ.

Про це йдеться в постанові Верховного Суду (Касаційного адміністративного суду) від 07.02.2018 р. № К/9901/3714/17.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини