Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Присвоюємо ранг старості місцевої громади

21 лютого 2018, 16:40
503
0
Реклама

Присвоюватися ранг старості може у таких випадках:

при прийнятті на службу в органи місцевого самоврядування (далі - ОМС) після обрання старостою на місцевих виборах. У цьому випадку ранг присвоюється, якщо особа, яку обрали старостою, приймається на службу в ОМС вперше;

після вступу на посаду старости особою, яка вже перебуває на службі в ОМС. У цьому випадку ранг присвоюється, якщо особа, яку обрали старостою вже має ранг, але він є нижчим, аніж той, що може бути присвоєно як старості. Це може мати місце у випадку, коли старостою обрали особу, яка обіймала, наприклад, одну із посад, яку Закон № 2493-III відносить до сьомої категорії, а саме: радника, консультанта секретаріату районної у місті ради, спеціаліста виконавчих органів районної у місті, міської (міста районного значення) ради, спеціаліста виконавчого органу сільської, селищної ради;

під час перебування старости на займаній посаді може бути присвоєно більш вищий ранг, порівняно з тим, який було присвоєно раніше.

Черговий ранг присвоюється за умови, якщо староста успішно пропрацював на займаній посаді не менш як два роки.

Ранги старостам як і сільським, так селищним головам присвоюються рішенням відповідної ради ОТГ в межах відповідної категорії посад.

Ранги присвоюються відповідно до займаної посади, рівня професійної кваліфікації, результатів роботи.

Якщо особу, яка займає чи займала посаду старости, буде призначено на посаду нижчої категорії або така особа залишила службу в органі місцевого самоврядування, то за нею зберігається раніше присвоєний ранг.

Відповідні пояснення розміщено на сайті decentralization.gov.ua.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини