Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пенсії військовослужбовцям підвищать з 1 січня: Уряд схвалив постанову

22 лютого 2018, 16:00
2040
0
Реклама

21 лютого Уряд прийняв постанову «Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби та деяким іншим категоріям осіб».

Міністр соціальної політик зазначив: «Дійсно, повне вирішення проблеми пенсійного забезпечення військовослужбовців та представників інших силових органів можливе лише з прийняттям нового Закону, але люди не повинні бути заручниками наших внутрішніх узгоджувальних процедур. Проект постанови передбачає, з урахуванням фінансових можливостей держави, поетапне підвищення пенсій представникам силових органів, починаючи з 1 січня 2018 року. На першому етапі таке підвищення складе в середньому не менше 1500 гривень. По закінченню першого етапу ця цифра може подвоїтись, тобто з 1 січня 2020 року пенсійне забезпечення силовиків зросте майже в два рази».

Відмічається, що рішення не потребує внесення змін у діюче законодавство і воно буде в силі до моменту напрацювання та ухвалення відповідного законопроекту.

Державний секретар МВС Олексій Тахтай пояснив, що з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2019 року всі категорії пенсіонерів МВС щомісяця будуть отримувати пенсійні виплати у новому перерахованому розмірі плюс доплата за 2016 рік.

«Щодо перерахунку пенсії відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб", а саме: військовослужбовцям ДПСУ, НГУ, особам рядового та начальницького складу ДСНС. Перерахунок проводиться з 1 січня 2018 року. Пенсії визначатимуться за рахунок - посадового окладу, спеціального звання та надбавки за вислугу років, що визначено станом на 1 березня 2018 року, відповідно до постанови Кабінету міністрів від 30.08.2017 року. Виплата пенсій буде проводитися наступним чином - з 1 січня 2018 року старий розмір пенсії буде плюсуватися з 50% від суми підвищення. З 1 січня 2019 року по 31 грудня 2019 року старий розмір пенсії та 75% від суми підвищення. З 1 січня 2020 року повноцінно новий перерахований розмір пенсій», - сказав Олексій Тахтай.

За інформацією Урядового порталу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини