Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Казначейство про необхідність подання довідки про надходження у натуральній формі

26 лютого 2018, 09:30
2128
0
Реклама

Усі вузли, деталі, матеріали та агрегати розібраного та демонтованого обладнання, придатні для ремонту іншого обладнання чи для подальшого використання, а також матеріали, отримані в результаті списання основних засобів, оприбутковуються з відображенням на рахунках бухгалтерського обліку запасів. Отримані в результаті списання основні засоби оприбутковуються з відображенням на рахунках бухгалтерського обліку основних засобів.

Сума оприбуткованих активів, отриманих від ліквідації та розбирання необоротних активів, які залишені для ремонту та інших потреб установи, визнається доходом спеціального фонду суб'єкта державного сектору.

Основні засоби, нематеріальні активи, які виявлені при інвентаризації в лишках, підлягають оприбуткуванню зі збільшенням доходів майбутніх періодів (доходів спеціального фонду бюджетної установи).

У разі проведення операцій розпорядниками бюджетних коштів в натуральній формі відповідно до законодавства зазначені операції проводяться в межах планових показників та відображаються в бухгалтерському обліку виконання бюджету. Розпорядники бюджетних коштів не пізніше останнього робочого дня місяця складають та подають до органів Державної казначейської служби України довідку про надходження у натуральній формі на суму отриманого необоротного активу.

Відповідні норми законодавства наводить Мінфін у листі від 23.01.2018 р. № 16-08/75-1420 стосовно необхідності подання до органів Казначейства довідки про надходження у натуральній формі у випадках оприбуткування виявлених лишків та активів, що отримані в результаті розбирання списаних необоротних активів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини