Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Робота або стажування без трудового договору незаконні

1 березня 2018, 09:00
539
0
Реклама

У листопаді 2016 року інспектори праці провели позапланову перевірку підприємця Зарічненського району. Підставою став лист Зарічненської районної державної адміністрації про результати роботи робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати. Зокрема, робоча група виявила, що фізична особа - підприємець, який є власником магазину, не дотримується законодавства про працю (допущення працівників до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу).

Під час перевірки було встановлено, що продавець без належного оформлення виконує трудові обов'язки на робочому місці. Наймана працівниця пояснила своє перебування на робочому місці стажуванням. Інспектори праці склали припис, яким зобов'язали підприємця усунути порушення вимог ч. 1, 3 ст. 24 та ст.253 КЗпП. Згодом уповноважені посадові особи Управління винесли постанову про накладення штрафу.

В апеляційному суді фахівці Управління довели, що штрафні санкції були застосовані правомірно за вчинення підприємцем порушення законодавства про працю, а саме ст. 24 КЗпП.

За повідомленням Управління Держпраці у Рівненській області

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини