Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які норми робочого часу для лікарів амбулаторної поліклініки

6 березня 2018, 10:00
1917
0
Реклама

Управління Держпраці у Хмельницькій області розглянуло звернення працівників щодо надання роз'яснень стосовно робочого часу лікарів акушер - гінекологів жіночої консультації, посади яких розраховуються за нормативом на кількість прикріпленого жіночого населення.

Норми робочого часу медичних працівників визначені наказом МОЗ від 25.05.2006 р. № 319.

Питання організації роботи (праці) лікарів та фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою (середнього медичного персоналу), зокрема, здійснення амбулаторного прийому хворих, виконання роботи у стаціонарі (чергування), на дільниці, проведення санітарно-просвітньої та профілактичної роботи, диспансеризації, тощо, впродовж їх робочого дня чи окремих днів тижня вказаним наказом не регулюються.

Визначення тривалості робочого дня конкретного лікаря здійснюється з врахуванням його функціональних обов'язків за конкретною посадою, що, як правило, визначається посадовою інструкцією виходячи із завдань покладених на заклад охорони здоров'я чи на його структурний підрозділ. Якщо до посадових обов'язків лікаря належить здійснення лише амбулаторний прийом хворих і жодної іншої роботи він не повинен виконувати, тоді тривалість робочого тижня становить 33 години.

Якщо ж передбачено ще й інші обов'язки, зокрема, робота у стаціонарі (чергування), на дільниці, проведення санітарно-просвітньої та профілактичної роботи, диспансеризації, тощо, то він має працювати 38,5 годин на тиждень. Правилами внутрішнього трудового розпорядку або графіком роботи (змінності) для такого лікаря можуть бути виділені певні дні тижня, коли він зайнятий виключно амбулаторним прийомом хворих, відповідно, в ці дні тривалість його робочого дня має становити 6 годин 36 хвилин за п'ятиденного робочого тижня, решту днів тижня лікар повинен працювати по 7 годин 42 хвилини. За відсутності встановлення таких умов у локальних актах закладу охорони здоров'я тривалість робочого тижня становить 38 годин 30 хвилин.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини