Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реорганізація юрособи-замовника: як бути із процедурами закупівель

5 квітня 2018, 10:30
720
0
Реклама

Правонаступник замовника може вчиняти дії як щодо завершення процедур закупівель, розпочатих юридичною особою, яка припиняється в результаті реорганізації, так і у випадку виконання укладеного такою юридичною особою договору про закупівлю, за умови, що правонаступництво стосовно передачі прав та обов'язків особи, що припиняється (у тому числі за договором про закупівлю), оформлено в установленому законодавством порядку.

При цьому у разі реорганізації юридичної особи учасника нова юридична особа, яка є правонаступником попередньої, до якої переходять права та обов'язки, може вчиняти дії по виконанню укладеного договору про закупівлю.

На це звертає увагу Мінекономрозвитку у листі від 23.03.2018 р. № 3304-04/12631-07.

Також міністерство звертаємо увагу на необхідність завчасного планування потреб такої юридичної особи-замовника у відповідних товарах, роботах чи послугах, з урахуванням вартісних меж предмета закупівлі та строків для проведення відповідних процедур закупівель.

При цьому наголошується, що Закон України “Про публічні закупівлі” від 25.12.2015 р. № 922-VIII не встановлює виключень щодо здійснення закупівель без застосування вимог цього Закону новоствореними юридичними особами-замовниками.

Довідково Мінекономрозвитку інформує, що відповідно до листа ДП “ПРОЗОРРО” від 16.03.2018 р. № 206/666/06 наразі відсутня технічна реалізація продовження/ завершення закупівлі та розміщення інформації відповідно до ст. 10 вказаного Закону в електронній системі публічних закупівель правонаступником замовника.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини