Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи обов'язкове проведення через РРО готівки, отриманої за продаж квитків у салоні автобуса

6 квітня 2018, 09:30
653
0
Реклама

Приймання виручки від комісіонера за продані квитки не є розрахунковою операцію, тому відповідно до п. 11 розділу ІІ Положення № 148 готівка, що надходить до кас, оприбутковується в день одержання готівки у повній сумі у касовій книзі на підставі прибуткових касових ордерів.

В той же час, слід зазначити, що під час документальної планової виїзної перевірки було виявлено факти проведення розрахункових операцій з продажу квитків за послуги перевезення в касі підприємства за готівку. Вказані операції оформлені прибутковими касовими ордерами, в яких вказано в графі "Від кого отримано чи кому видано" - Населення, а в графі "Номер кореспондуючого рахунку, субрахунку" - 361 (Розрахунки з вітчизняними покупцями).

Однак, зазначені розрахункові операції, починаючи з 1 січня 2015 року повинні проводитись на повну суму надання послуги через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом № 265, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок. Згідно п. 9 розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону № 265 суб'єкти господарювання при наданні послуг у разі проведення розрахунків у касах з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку тимчасово - до 1 липня 2015 року були звільнені від санкцій за порушення вимог Закону № 265.

ІПК ГУ ДФС у Миколаївськiй областi від 29.03.2018 р. № 1276/ІПК/14-29-14-06-06

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини