Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Списуємо капітальні інвестиції з урахуванням їх вартості в ціні готової продукції: що з ПДВ

16 квітня 2018, 11:10
771
0
Реклама

Для забезпечення безперервного видобутку нафти, газу та супутніх їм корисних копалин, підприємство (платник ПДВ) здійснює розвідку та оцінку нових запасів корисних копалин. Тобто, товариство здійснює капітальні інвестиції, які складаються з власних вкладень, з вартості послуг, отриманих від нерезидента, фізичних осіб - підприємців неплатників ПДВ.

У разі, якщо такі капітальні інвестиції (необоротні активи) у деяких випадках не призводять до очікуваного економічного ефекту, вони мають бути списані з балансу, з послідуючим врахуванням у ціні готової продукції вартості таких капітальних інвестицій.

При списанні капітальних інвестицій, які складаються в тому числі з власних витрат на придбання товарів/послуг та які включаються до складу вартості готової продукції, податкові зобов'язання за правилами, встановленими п. 198.5 ПКУ не визначаються, оскільки такі складові капітальних інвестицій (товари/послуги) приймуть участь в операціях з постачання готової продукції, що підлягають оподаткуванню ПДВ у загальновстановленому порядку.

ІПК ДФСУ від 05.04.2018 р. № 1408/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини