Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

-Які наслідки скасування судом рішення контролерів про анулювання ПДВ-реєстрації

19 квітня 2018, 14:00
980
0
Реклама

Анулювання реєстрації платника ПДВ на підставах, визначених у пп.пп. "б"-"з" п. 184.1 ПКУ, може здійснюватися, зокрема, за самостійним рішенням відповідного контролюючого органу (п. 184.2 ПКУ).

У такому випадку реєстрація особи як платника ПДВ є анульованою на дату, зазначену у відповідному рішенні контролерів, незалежно від факту його оскарження.

Якщо за рішенням контролюючого органу реєстрацію особи як платника ПДВ анульовано, то така особа втрачає всі права і обов'язки платника ПДВ (у т.ч. право на формування податкового кредиту та обов'язок визначення податкових зобов'язань) (п.п. 184.5, 201.8 ПКУ).

Якщо у подальшому за рішенням суду скасовано анулювання реєстрації особи як платника ПДВ, то на підставі такого рішення суду відбувається включення такої особи до Реєстру платників ПДВ. При цьому дата реєстрації такої особи як платника ПДВ не змінюється.

Водночас, починаючи з дати анулювання реєстрації особи як платника ПДВ, зазначеної контролюючим органом у рішенні про анулювання реєстрації платника ПДВ, до дати прийняття судом рішення про скасування такого анулювання, у такої особи відсутні обов'язок щодо виписування податкових накладних та право на формування податкового кредиту і отримання бюджетного відшкодування ПДВ. Така особа податкову звітність з ПДВ за цей період не подає.

Відповідне роз'яснення надали фахівці ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини