Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для операцій з поставки молока пропонують встановити нульовий ПДВ

20 квітня 2018, 13:00
1131
0
Реклама

Висока ставка ПДВ на операції з постачання молока негативно впливає на кінцеву цінову пропозицію на молочні продукти, що не відповідає купівельній спроможності населення та призводить до зниження попиту.

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зниження ставки податку на додану вартість по операціях з постачання на митній території України молока" (№ 8282). Він передбачає доповнити пп. 195.1.2 ПКУ новим положенням, відповідно до якого за нульовою ставкою ПДВ оподатковуються операції з постачання на митній території України молока та вершків, незгущених та без додання цукру чи інших пiдсолоджувальних речовин (товарна позиція УКТ ЗЕД 0401).

Прийняття законопроекту сприятиме збільшенню обігових коштів у сільськогосподарських виробників продукції для виробничої та інвестиційної діяльності, захисту мешканці села від економічно необґрунтованих цін на молоко та забезпеченню цінової доступності молока для споживачів, в тому числі для малозабезпечених верств населення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини