Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Болгарію виключено з переліку низькоподаткових юрисдикцій

24 квітня 2018, 16:00
1215
0
Реклама

Кабмін виключив Болгарію із Переліку держав (територій), які відповідають критеріям, установленим пп. 39.2.1.2 ПКУ, затвердженого постановою Кабміну від 27.12.2017 р. № 1045.

Зміни внесені постановою від 11.04.2018 р. № 295 та набирають чинності із дня офіційного опублікування.

Нагадаємо, відповідно до пп. "в" пп. 39.2.1.1 ПКУ, господарські операції, що здійснюються з нерезидентами, зареєстрованими у державах (на територіях), включених до Переліку № 295 або які є резидентами цих держав є контрольованими.

Під час визначення переліку держав (територій) для цілей пп. "в" пп. 39.2.1.1 ПКУ Кабмін враховує такі критерії (пп. 39.2.1.2 ПКУ):

• держави (території), у яких ставка податку на прибуток підприємств (корпоративний податок) на 5% і більше нижча, ніж в Україні, або які надають суб'єктам господарювання пільгові режими оподаткування, або в яких особливості розрахунку бази оподаткування фактично дозволяють суб'єктам господарювання не сплачувати податок на прибуток підприємств (корпоративний податок) або сплачувати його за ставкою, на 5 і більше відсоткових пунктів нижчою, ніж в Україні;

• держави, з якими Україною не укладені міжнародні договори з положеннями про обмін інформацією;

• держави, компетентні органи яких не забезпечують своєчасний та повний обмін податковою та фінансовою інформацією на запити центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини