Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За невірно вказаний в декларації звітний період може слідувати штраф

25 квітня 2018, 13:30
1220
0
Реклама

Поширеною помилкою є подання декларацій, в яких невірно зазначається звітний податковий період, за який подається податкова декларація.

Наприклад, якщо ФОП-єдинник третьої групи (ставка 5%) подає декларацію за місяць, а не за квартал, як це визначено п. 294.1 ПКУ, то така декларація не вважається поданою, оскільки не відповідає звітному періоду.

Якщо при поданні наступної декларації платник єдиного податку в рядку "13" розділу VI Декларації визначає суму єдиного податку нарахованого за попередній звітний період (визначеної в декларації за місяць), це призводить до заниження суми податкового зобов'язання по єдиному податку, оскільки попередня декларація не вважається поданою.

В зв'язку з чим, під час проведення камеральної перевірки декларації контролюючим органом буде встановлено порушення п. 293.3 та п. 296.7 ПКУ, донараховано податкове зобов'язання та застосовано штрафні санкції.

З метою уникнення випадків неврахування контролюючим органом податкової звітності, слід уважно перевіряти правильність заповнення всіх обов'язкових реквізитів декларації.

ГУ ДФС у м. Києві

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини