Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ввозимо на митну територію України основні засоби по договору фінлізингу: що з ПДВ

8 травня 2018, 11:00
1197
0
Реклама

Згідно з пп. "в" п. 185.1 ПКУ об'єктом оподаткування ПДВ є операції платників ПДВ з ввезення товарів на митну територію України.

Відповідно до пп. "г" п. 198.1 ПКУ до податкового кредиту відносяться суми ПДВ, сплачені/нараховані у разі здійснення операцій з ввезення необоротних активів на митну територію України за договорами оперативного або фінансового лізингу.

При цьому п. 198.2 ПКУ визначено, що для операцій із ввезення на митну територію України товарів датою віднесення сум ПДВ до податкового кредиту є дата сплати (нарахування) ПДВ за податковими зобов'язаннями згідно з п. 187.8 ПКУ.

Згідно із пп. 196.1.2 ПКУ не є об'єктом оподаткування ПДВ нарахування та сплата процентів або комісії у складі орендного (лізингового) платежу у межах договору фінансового лізингу.

Тобто, операції із ввезення основних засобів на митну територію України за договором фінансового лізингу з нерезидентом є об'єктом оподаткування ПДВ. Платник ПДВ відносить суми ПДВ, які сплачені ним до бюджету під час розмитнення таких основних засобів, до податкового кредиту. Нарахування та сплата процентів або комісії у складі орендного (лізингового) платежу у межах договору фінансового лізингу з нерезидентом не є об'єктом оподаткування ПДВ.

Таке роз'яснення опублікувало на своєму офіційному веб-сайті ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини