Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітент відшкодовує додаткові транспортні витрати комісіонера: що з ПДВ

23 травня 2018, 11:00
858
0
Реклама

Додаткові транспортні витрати комісіонера, здійснені ним у межах договору комісії, є витратами із забезпечення виконання складових частин загального обсягу послуги, що надається у межах договору комісії, а отже є складовою частиною вартості послуги, операція з постачання якої підлягає оподаткуванню ПДВ за правилами, встановленими ПКУ для договорів комісії.

Оскільки додаткові транспортні витрати комісіонера, здійснені ним у межах договору комісії, є складовою частиною вартості послуги, що надається в межах договору комісії, в графі 2 податкової накладної необхідно зазначати номенклатуру відповідної послуги, в графі 3.3 - код послуги згідно з ДКПП.

Податкова накладна, складена та зареєстрована в ЄРПН платником ПДВ, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, є для покупця таких товарів/послуг підставою для нарахування сум ПДВ, що відносяться до податкового кредиту (п. 201.10 ПКУ).

ІПК ГУ ДФС у Днiпропетровськiй області від 15.05.2018 р. № 2149/ІПК/04-36-12-01-16

Детальніше про особливості оподаткування комісійної торгівлі знайдете у матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням

Для отримання доступу до статті, а також інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся БЕЗКОШТОВНИМ 3-денним доступ до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини