Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ремонтуємо автомобіль за рахунок страхової виплати: що з ПДВ

30 травня 2018, 15:00
1048
0
Реклама

Виплата страховою компанією страхових платежів не є об'єктом оподаткування ПДВ.

При цьому послуги з ремонту автомобіля є об'єктом оподаткування ПДВ, а отже особа, яка виконує такий ремонт, на дату події, що сталася раніше (отримання страхового платежу в рахунок оплати вартості ремонту автомобіля або фактичного надання послуг по ремонту автомобіля) визначає податкові зобов'язання з ПДВ, виходячи з договірної вартості ремонту, та зобов'язана скласти і зареєструвати в ЄРПН податкову накладну за такою операцією.

Власник автомобіля при отриманні послуг із ремонту автомобіля, оплата за які здійснюється страховою компанією, включає до складу податкового кредиту суму ПДВ за такою операцією (на підставі належним чином складеної та зареєстрованої в ЄРПН податкової накладної) та в тому ж звітному (податковому) періоді зобов'язаний визначити податкові зобов'язання з ПДВ на підставі п. 198.5 ПКУ, оскільки платіж за ремонт автомобіля був сплачений не ним, а страховою компанією, тобто послуга із ремонту автомобіля отримана його власником на безоплатній основі.

ІПК ДФСУ від 21.05.2018 р. № 2245/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Для підприємств із своїм автопарком ДТП - явище досить поширене. Підприємствам досить часто доводиться стикатися зі страховим відшкодуванням, а заодно і з питаннями його відображення в бухгалтерському та податковому обліку. Детальніше це питання розкрито у матеріалі "Автомобіль потрапив у ДТП: особливості відображення в обліку страхового відшкодування" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступа до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся БЕЗКОШТОВНИМ 3-денним доступ до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини