Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівник розрахувався корпоративною карткою з поштарем: чи включати підзвітні кошти до доходу?

1 червня 2018, 15:00
1113
0
Реклама

ДФС у роз'ясненні до озвученого питання пояснила, що у разі оплати послуг експедитора фізособою, однак від імені і за рахунок коштів роботодавця із використанням корпоративної платіжної картки, - кошти, отримані працівником від роботодавця під звіт не включаються до його оподатковуваного доходу та не обкладаються ПДФО і військовим збором у разі дотримання вимог із п. 170.9 ПКУ.

Нагадаємо, до оподатковуваного доходу не включаються та не оподатковуються кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт (пп. 165.1.11 ПКУ).

Водночас, до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу включається сума надміру витрачених коштів, отриманих платником податку на відрядження або під звіт та не повернутих у встановлені законодавством строки. Розмір надміру витрачених сум визначається за правилами із п. 170.9 ПКУ.

ІПК від 25.05.2018 № 2334/6/99-99-13-02-03-15/ІПК

Вас також може зацікавити матеріал "Працівник у закордонному відрядженні отримав інвалюту в банкоматі з гривневої корпоративної картки: облік розрахунків" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступа до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся БЕЗКОШТОВНИМ 3-денним доступ до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини