Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помилково нарахували більшу суму самоштрафу: чи є шанс виправити помилку

5 червня 2018, 09:30
688
0
Реклама

Виправлення помилок, що допущені при заповненні уточнюючого розрахунку, здійснюється виключно шляхом подання нового уточнюючого розрахунку з урахуванням показників попереднього уточнюючого розрахунку.

При цьому Податковим кодексом не передбачено можливості скасування нарахованої штрафної санкції з ПДВ, оскільки платник самостійно обчислив таку суму штрафної санкції та нарахував відповідно до поданого уточнюючого розрахунку. Отже, така сума штрафної санкції вважається узгодженою платником.

У разі не нарахування платником податків суми податкового зобов'язання з ПДВ контролюючий орган самостійно визначає суму такого зобов'язання на підставах, визначених пп.пп. 54.3.1, 54.3.2, 54.3.5, 54.3.6 ПКУ з накладенням на платника податків штрафу в розмірі 25% суми визначеного податкового зобов'язання.

Повторне протягом 1095 днів визначення контролюючим органом суми податкового зобов'язання з цього податку тягне за собою накладення на платника податків штрафу у розмірі 50% суми нарахованого податкового зобов'язання.

Роз'яснення з розділу 101.24 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ

Детальніше про недоплату, штраф, пеню у разі самостійного виправлення ПДВшних помилок читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія"

Для отримання доступа до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся БЕЗКОШТОВНИМ 3-денним доступ до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини