Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати мають намір стабілізувати зарплату службовців місцевого самоврядування

8 червня 2018, 13:15
873
0
Реклама

Структуру заробітніх плат службовців місцевого самоврядування мають намір упорядкувати шляхом збільшення частки посадового окладу (основної частини) та зменшення кількості надбавок, премій (додаткових та стимулюючих виплат).

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує ВР прийняти у першому читанні за основу відповідний законопроект № 8369.

Зміни пропонують внести в Закон «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Зокрема, проект передбачає надання органам місцевого самоврядування повноваження самостійно вирішувати питання формування умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування, інші питання проходження служби та встановлення загальних правил та гарантій для здійснення таких повноважень.

Також пропонується посади керуючих справами виконавчих комітетів рад перевести із категорії виборних посад до категорії службовців, передати їм значну частину кадрових повноважень, які на сьогодні належать відповідним головам.

Крім того, передбачається що відкритий конкурс буде основною процедурою для вступу на посаду службовця місцевого самоврядування та для переходу на посади вищої категорії.

Як правильно вказувати у штатному розписі посади спеціалістів органів місцевого самоврядування? Який порядок призначення на посади в органах місцевого самоврядування? Відповідь на ці та інші питання читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія"

Для отримання доступа до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся БЕЗКОШТОВНИМ 3-денним доступ до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини