Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звітний період з податку на прибуток для сільгоспвиробників

13 червня 2018, 11:00
466
0
Реклама

Податковими (звітними) періодами для податку на прибуток, крім випадків, передбачених п. 137.5 ПКУ, є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік.

Водночас відповідно до пп. 137.4.1 ПКУ виробники сільськогосподарської продукції, визначеної ст. 209 ПКУ, які можуть обрати річний податковий (звітний) період з податку на прибуток, який починається з 1 липня минулого звітного року і закінчується 30 червня поточного звітного року.

З 01.01.2017 для цілей оподаткування податком на прибуток Податковим кодексом не визначено поняття сільськогосподарська продукція.

Тож, з 01.07.2017 виробники сільськогосподарської продукції визначають звітні (податкові) періоди за загальними правилами, передбаченими для платників податку на прибуток.

Якщо річний дохід таких платників від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків) перевищує 20 млн грн, то застосовуються звітні (податкові) періоди - календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. Якщо річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків) не перевищує 20 млн грн, то такі платники застосовують річний звітний (податковий) період.

Платники податку (у т.ч. виробники сільськогосподарської продукції), у яких дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений у фінансовій звітності за 2017 рік, перевищує 20 млн грн, у 2018 році подають декларацію з податку на прибуток за звітні податкові періоди - квартал, півріччя, три квартали, рік.

ІПК ДФСУ від 05.06.2018 р. № 2473/6/99-99-15-02-02-15/ІПК

Акція від ЛІГА: ЗАКОН - знижка 30/50% на всі продукти:
Інформаційно-правова система ЛІГА: ЗАКОН
--- Купити зі знижкою --- Тестувати 72 години ---
Видання "Інтерактивна бухгалтерія"
--- Купити зі знижкою --- Тестувати 72 години ---
Видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН
--- Купити зі знижкою --- Тестувати 72 години ---
Видання ВІСНИК МСФЗ
--- Купити зі знижкою --- Тестувати 72 години ---

Система аналізу судових рішень ВЕРДИКТУМ

--- Купити зі знижкою --- Тестувати 72 години ---

Детальніше про акцію

Liga:REPORT - сучасний хмарний сервіс для реєстрації податкових накладних: легко створювати (є підказки по заповненню); усе в одному вікні; звірка з ЄРПН; масова відправка; а незабаром - контроль ризикованості блокування ПН.

Спробуйте прямо зараз. 7 днів БЕЗКОШТОВНО без обмежень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини