Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Премія виплачена у періоді неоплачуваної відпустки: чи враховувати при розрахунку середньої зарплати

15 червня 2018, 13:00
848
0
Реклама

Час, протягом якого працівники згідно з чинним законодавством або з інших поважних причин не працювали і за ними не зберігався заробіток або зберігався частково, виключається з розрахункового періоду (абз. 6 п. 2 Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.1995 р. № 100).

Якщо премія була нарахована в місяці, в якому працівник перебував у відпустці без збереження зарплати тривалістю до 30 календарних днів на рік (як пенсіонер за віком та особа з інвалідністю III групи), то сума премії та дні, протягом яких працівник перебував у відпустці без збереження зарплати не будуть враховуватись при обчисленні середньої зарплати для оплати часу щорічної відпустки.

У випадку, якщо працівникові надавалась вищеназвана відпустка меншої тривалості або вона надавалась не з початку місяця і у місяці, в якому працівникові виплачувались премії, крім днів відпустки без збереження зарплати, ще хоча б декілька робочих та вихідних днів, то зазначена премія буде враховуватись.

Лист Мінсоцполітики від 23.04.2018 р. № 659/0/101-18

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини