Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вводиться новий режим валютного регулювання

22 червня 2018, 12:35
277
0
Реклама

Врегулювано основні правила здійснення валютного регулювання та валютного нагляду

Відповідний Закон "Про валюту" (проект № 8152) ВР прийняла на вечірньому засіданні 21 червня. Закон ухвалений з правками, зачитаними під стенограму депутатами В. Бабенко Р. Демчаком.

Документ скасовує чинний Декрет Кабміну «Про систему валютного регулювання і валютного контролю» і Закон «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті» та вносить зміни до деяких інших законодавчих актів.

Закон встановлює:

- новий режим валютного регулювання за принципом «дозволено все, що прямо не заборонено законом»;

- категоріально-термінологічний апарат валютного регулювання;

- загальний режим проведення валютний операцій на території України;

- деталі здійснення валютних операцій (із встановленням виключень щодо розрахунків, які можуть здійснюватися на території України в іноземній валюті), проведення операцій з торгівлі валютними цінностями, транскордонного переказу та переміщення валютних цінностей.

Встановлено норми щодо ліцензування професійної діяльності з надання послуг щодо проведення валютних операцій та врегульовано особливості проведення валютного нагляду, обміну інформацією між суб'єктами валютних операцій та накладення санкцій за порушення валютного регулювання.

Також врегульвано права й обов'язки резидентів і нерезидентів у сфері проведення валютних операцій, у тому числі обов'язок представляти органам і агентам валютного нагляду документи й інформацію.

Крім того, Нацбанк збереже мінімально необхідні повноваження, які перешкоджатимуть раптовому відпливу короткострокового капіталу.

Нагадаємо, що відповідний законопроект № 8152 ВР прийняла за основу 17 травня.

Лише з 8 по 23 червня 2018 року всі бажаючі мають можливість отримати 30% знижку, придбавши сервіси, системи та видання від ЛІГА:ЗАКОН. Все що потрібно для цього - оплатити абонентне обслуговування на 5 місяців вперед.

Для отримання детальнішої інформації про акцію перейдіть за посиланням.

Скористайтеся БЕЗКОШТОВНИМ тестом  та оцінить увесь масштаб та переваги послуг компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини