Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи має право працюючий студент на оплату лікарняного

25 червня 2018, 14:00
570
0
Реклама

Під час навчання між студентом та навчальними закладами не виникають трудові відносини і не укладається трудовий договір. Тому навчання не є основним місцем роботи студента. Його роботу (у разі працевлаштування) не можна вважати такою, що виконується крім його основної роботи, тобто сумісництвом.

Отже, робота за трудовим договором осіб, які поєднують її з денною формою навчання, не є сумісництвом, і тому вона передбачає ведення трудової книжки відповідно до загального порядку та є для таких осіб основним місцем роботи. Неправильно оформлені трудові відносини підлягають переоформленню відповідно до чинного законодавства.

У разі якщо студент з денною формою навчання буде працевлаштований відповідно до чинного трудового законодавства, він матиме право на виплату допомоги по вагітності та пологах, по тимчасовій непрацездатності на загальних підставах як застрахована особа.

Лист Фонду соціального страхування України від 02.10.2017 р. № 5.2-28-681

Liga:REPORT - сучасний хмарний сервіс для реєстрації податкових накладних: легко створювати (є підказки по заповненню); усе в одному вікні; звірка з ЄРПН; масова відправка; а незабаром - контроль ризикованості блокування ПН.

Спробуйте прямо зараз. 7 днів БЕЗКОШТОВНО без обмежень.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини