Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Власники дизельних генераторів мають сплачувати екоподаток

27 червня 2018, 10:30
440
0
Реклама

Підприємство у запиті до ДФС вказало, що використовує пересувні дизель-генератори як резервне джерело електричної енергії.

Тож посилаючись на норми п. 14.1.230 ПКУ запитало про наявність у нього обов'язків платника екологічного податку за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення (далі - Податок).

Оскільки об'єктом оподаткування Податком визначено обсяги та види викидів забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря джерелам забруднення (пп. 242.1.1 ПКУ), то підприємство є платником Податку за обсяги забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря в результаті спалювання дизельного палива такими генераторами, визначені згідно з даними паспорту на такі генератори, за місцем їх реєстрації за формою № 20-ОПП.

ІПК ДФС від 21.06.2018 р. № 2768/6/99-99-12-02-03-15/ІПК

Liga:REPORT - сучасний хмарний сервіс для реєстрації податкових накладних: легко створювати (є підказки по заповненню); усе в одному вікні; звірка з ЄРПН; масова відправка; а незабаром - контроль ризикованості блокування ПН.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини