Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може ФОП-загальносистемник відносити до витрат амортизацію програмного забезпечення

5 липня 2018, 08:30
332
0
Реклама

ФОП на загальній системі оподаткування має право віднести до складу витрат амортизаційні відрахування з вартості придбання програмного забезпечення, що використовується для ведення господарської діяльності, витрати на придбання якого підтверджені документально з відповідним веденням окремого обліку таких витрат.

Із цим погоджується ГУ ДФС у Донецькій області, яке розмістило відповідне роз'яснення.

Не пропустіть аналітияні матеріали на цю ж тему "Амортизація в підприємців на загальній системі оподаткування: на що звернути увагу" у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН

Для отримання доступу до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА: ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь масштаб і переваги послуг, що надаються.

ФОП на загальній системі оподаткування мають право (за власним бажанням) включати до складу витрат, пов'язаних з провадженням їх господарської діяльності, амортизаційні відрахування з відповідним веденням окремого обліку таких витрат (пп. 177.4.6 ПКУ). При цьому амортизації зокрема, підлягають витрати на придбання нематеріальних активів.

Згідно з п. 4 НП(С)БО 8 "Нематеріальні активи", нематеріальний актив - немонетарний актив, який не має матеріальної форми та може бути ідентифікований.

Підпунктом 177.4.9 ПКУ встановлено, що амортизація нараховується протягом строку корисного використання (експлуатації) об'єкта основних засобів та нематеріальних активів, самостійно установленого фізичною особою, але не менше мінімально допустимого строку корисного використання об'єкта основних засобів та нематеріальних активів. Для групи 4 "Нематеріальні активи" - відповідно до правовстановлюючого документа, але не менше як два роки. Дія цього пункту поширюється виключно на об'єкти основних засобів та нематеріальних активів, витрати на придбання чи самостійне виготовлення яких підтверджені документально.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини