Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 10 вересня (включно) діють старі та нові бюджетні рахунки одночасно

9 липня 2018, 10:15
2026
0
Реклама

Не всі платники податків ще встигли зорієнтуватися у нових реквізитах бюджетних рахунків та, як виявилося, контролюючі органи теж не були повністю готові до цього.

Відтак Державна казначейська служба України проінформувала, що з метою уникнення втрат бюджетів, у зв'язку зі зміною рахунків, встановлено перехідний період, на час якого старі рахунки для зарахування доходів до державного та місцевих бюджетів залишаються діючими.

Усі податки та збори перераховані на старі рахунки не втрачаються, не повертаються, не потребують додаткових зусиль на переадресацію, а зараховуються відповідно до визначених призначень та у відповідності до бюджетного законодавства.

На час перехідного періоду - до 11 вересня 2018 року, виконання операцій як за старими, так і за новими рахунками здійснюються у штатному режимі.

Фіскальні органи додають, що до 10 вересня 2018 року залишаються активними для зарахування податків, зборів, платежів два комплекти рахунків, тобто як старі, які діяли до 02.07.2018, так і нові, які діють з 02.07.2018.

Зазначена модель дозволить зберегти персоніфіковані дані про сплату податків, зборів, платежів в розрізі платників як на рахунки, які діяли до 02.07.2018, так і на рахунки, які діють з 02.07.2018.

При цьому рахунки для сплати ЄСВ з 02.07.18 не змінилися.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини