Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроекти по авто на єврономерах ухвалено у першому читанні

16 липня 2018, 15:00
368
0
Реклама

13 липня, Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроекти № 8487 і № 8488, які розв'яжуть проблему авто з єврономерами.

Проектами передбачено зменшення акцизного податку з авто, скасування заборони на митне оформлення машин, що не відповідають екостандарту "Евро-5", а також посилення контролю за переміщенням і використанням транспортних засобів, зареєстрованих в інших державах.

Передбачені наступні базові ставки акцизного податку: з бензиновим двигуном - 50 євро, з дизельним двигуном - 75 євро. До базових ставок застосовуватимуться коефіцієнти.

Таким чином, розмір акцизного податку дорівнюватиме базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна і коефіцієнт віку. При цьому коефіцієнт двигуна обчислюватися шляхом ділення об'єму двигуна на 1000, а коефіцієнт віку - це кількість повних календарних років з року, наступного за роком виробництва авто, до року визначення ставки податку.

Ставка для електрокарів встановлюється у розмірі 1 євро за 1 кВт місткості електричного акумулятора. Сьогодні ставка складає 109,129 євро за одиницю транспортного засобу. Для гібридних авто у розмірі 100 євро за 1 одиницю. Сьогодні ставка складає 109,129 євро.

Також передбачається скасування акцизного податку на кузов для легкових транспортних засобів. Сьогодні ставка для нових кузовів складає 218 євро за одиницю і 872 євро для кузовів, які використовувалися. Скасовуються і тимчасово встановлені (до 31 грудня 2018) особливості оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, вироблених після 1 січня 2010 року.

Проектом № 8488 передбачено посилення контролю за переміщенням і цільовим використанням авто, ввезених в режимах транзиту і тимчасового ввезення. Чітко прописаний алгоритм взаємодії митників, поліцейських і прикордонників, передбачено створення автоматизованої системи обміну інформацією, Нацполіції нададуть право перевірки авто з єврономерами, вводиться ряд обмежень на операції з такими авто, закладено штрафи за порушення митних правил.

Тимчасове ввезення громадянами-резидентами на митну територію України транспортних засобів комерційного призначення при виконанні ними своїх обов'язків по укладених трудових договорах з підприємствами-нерезидентами, який підтверджується документами відповідних компетентних органів країни реєстрації підприємства-нерезидента, дозволяється на строк до 10 діб із застосуванням до них заходів забезпечення.

Транспортні засоби особистого користування, що тимчасово ввозяться на митну територію України громадянами більш ніж на 30 днів, підлягають державній реєстрації.

Збільшуються штрафні санкції за порушення строків переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі транзиту. Сьогодні за перевищення терміну більш ніж на 10 діб штраф складає 8500 грн. Пропонується встановити штраф за перевищення строку від 10 до 20 діб - 8500 грн, від 20 до 30 діб - 85 тис. грн, більш ніж на 30 діб (а також за втрату або розукомплектовування транспортних засобів) - 170 тис. грн., або їх конфіскацію за рішенням суду

Штрафні санкції за порушення строків переміщення транспортних засобів особистого користування і транспортних засобів комерційного призначення в митному режимі тимчасового ввезення. Сьогодні за перевищення терміну більш ніж на 10 діб штраф складає 17 тис. грн. Пропонується встановити штраф за перевищення строку від 10 до 20 діб - 17 тис. грн, від 20 до 30 діб - 85 тис. грн, більш ніж на 30 діб (а також за втрату або розукомплектовування транспортних засобів) - 170 тис. грн, або їх конфіскацію за рішенням суду.

Нагадаємо, в Раді вже зареєстровано урядовий законопроект, яким запропоновано легалізувати автомобілі з іноземною реєстрацією

Liga:REPORT - сучасний хмарний сервіс для реєстрації податкових накладних: легко створювати (є підказки по заповненню); усе в одному вікні; звірка з ЄРПН; масова відправка; а незабаром - контроль ризикованості блокування ПН.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини