Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 25 вересня буде введено нову гривневу банкноту

18 липня 2018, 15:50
2845
0
Реклама

НБУ презентував оновлену банкноту номіналом 20 гривень зразка 2018 року з оновленим дизайном та удосконаленою системою захисту.

Оновлена банкнота буде законним платіжним засобом на території України та обов'язкова до приймання за її номінальною вартістю всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України.

Введення нової банкноти в обіг відбудеться 25 вересня 2018 року. Після введення в обіг нових 20-гривневих банкнот громадянам не потрібно буде обмінювати банкноти попереднього зразка на нові. Новими купюрами НБУ заміщуватиме зношені та пошкоджені 20-гривневі банкноти зразка 2003 року. Оновлюючи дизайн та удосконалюючи захист банкнот гривні, Національний банк прагне до підвищення їх надійності.

Докладніше про систему захисту нової банкноти номіналом 20 гривень та її оновлений дизайн можна дізнатися з презентації на сайті НБУ.

Про те, які гроші є платіжними, а які відносяться до неплатіжних, та що робити підприємству з фальшивими та зношеними грішми читайте в ситуації "Фальшиві та зношені гроші"

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини