Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який обсяг фінзвітності податківці очікують від прибутківців-квартальників

19 липня 2018, 08:30
558
0
Реклама

Вчергове податківці пробують "нагадати" платникам податку на прибуток про обсяг форм квартальної фінзвітності, яку останні мають подавати разом із декларацією. Цього разу, на сайті Новомосковської ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області її представники ще 09.07.2018 розмістили нагадування, в якому стверджують про наступне:

"з 01.01.2018 із ст.13 Закону № 996 виключено положення щодо складання проміжної фінансової звітності у складі лише балансу та звіту про фінансові результати.

Отже, відповідно до норм П(С)БО 1 проміжна фінансова звітність також складається з: балансу, звіту про фінансові результати, звіту про рух грошових коштів, звіту про власний капітал і приміток до фінансової звітності."

Нагадаємо: їхні колеги з Дніпропетровської області 18.07.2018 опублікували подібний текст, але протягом дня чомусь вирішив його прибрати.

Liga:REPORT - сучасний хмарний сервіс для реєстрації податкових накладних: легко створювати (є підказки по заповненню); усе в одному вікні; звірка з ЄРПН; масова відправка; а незабаром - контроль ризикованості блокування ПН.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Зі свого боку, зазначимо, що незважаючи на те, що в Законі № 996, дійсно, вже немає уточнення щодо складу проміжної фінзвітності, проте воно з'явилось у профільному Порядку про подання фінзвітності. Зміни до нього було внесено постановою Кабміну від 11.07.2018 р. № 547, яка набрала чинності - 14.07.2018 р.

Там, зокрема сказано, що підприємства, які складають фінзвітність та консолідовану фінзвітність за П(С)БО, складають проміжну фінзвітність, яка охоплює відповідний період (I квартал, перше півріччя, дев'ять місяців), наростаючим підсумком з початку звітного року у складі балансу та звіту про фінансові результати.

Тож схоже, що податківці поспішили із висновками.

До того ж не варто забувати, що представники ДФС в одному зі своїх роз'яснень офіційно визнали, що разом із щоквартальною декларацією вони очікують на неповноформатну фінзвітність, тобто хочуть бачити лише квартальний баланс та звіт про фінрезультати.

Зокрема у чинному роз'ясненні з розділу 102.23.02 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ податківці запевнили, що "платниками податку на прибуток (крім суб'єктів мікропідприємств, малого підприємництва, неприбуткових установ та організацій, представництв іноземних суб'єктів господарювання) разом з відповідною податковою декларацією за календарний квартал, півріччя, три квартали подається квартальна фінансова звітність, складена за національними чи міжнародними стандартами, яка включає: баланс та звіт про фінансові результати".

Тож, найімовірніше, платникам доведеться діяти ще по-старому, тобто готувати лише дві форми фінзвітності.

До того ж виникають сумніви, що ДФС готова приймати повноформатну фінзвітність за квартал в електронному вигляді.

Наш коментар стосовно змін до Порядку подання фінзвітності читайте у публікації "Фінзвітність подаємо по-новому: Порядок № 419 обзавівся свіжою редакцією" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА: ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини