Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи сплачує фермер ЄСВ, якщо він найманий працівник або підприємець

19 липня 2018, 11:15
277
0
Реклама

Члени фермерського господарства починаючи із 01.01.2018 є платниками єдиного внеску. Однак, чи у всіх випадках вони самостійно сплачують єдиний внесок?

Якщо член фермерського господарства є одночасно застрахованою особою (працівником) на іншому підприємстві, то за нього єдиний внесок сплачує роботодавець.

Якщо член фермерського господарства є одночасно фізичною особою-підприємцем, єдиний внесок сплачується ним самостійно, як фізичною особою-підприємцем.

Якщо член фермерського господарства не підлягає страхуванню на інших підставах (зокрема, не є ні працівником, ні підприємцем), то він зобов'язаний стати на облік в контролюючому органі та сплачувати самостійно єдиний внесок від суми доходу (прибутку), отриманого ним від діяльності у цьому господарстві, що підлягають обкладенню ПДФО.

При цьому, дохід (прибуток), виплачений фермерським господарством члену такого господарства не є базою нарахування єдиного внеску для фермерського господарства.

Таку думку висловили податківці в ІПК від 13.07.2018 р. № 3086/6/99-99-13-02-01-15/ІПК.

Про те, що потрібно знати аграрію при оренді паїв у фізосіб читайте в матеріалі .

Для отримання доступу до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини