Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблено форми електронних документів для наповнення Єдиного державного реєстру лічильників рівня пального

23 липня 2018, 10:45
1065
0
Реклама

Норма, яка зобов'язує обладнувати акцизні склади, на території яких здійснюється виробництво, оброблення (перероблення), змішування, навантаження-розвантаження, зберігання пального, витратомірами-лічильниками та рівнемірами-лічильниками, застосовуватиметься з 01 січня 2019 року.

Для наповнення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів - лічильників рівня пального у резервуарі (далі - Реєстр) мають бути сформовані електронні документи для наповнення Реєстру, що надсилаються розпорядниками акцизних складів одноразово до початку введення в дію Реєстру та в разі зміни такої інформації.

Тож ДФС на своєму офіційному сайті оприлюднила проект наказу Мінфіну "Про затвердження формату даних, структури та форм електронних документів для наповнення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів - лічильників рівня пального у резервуарі".

Проект наказу затверджує:

формат даних та структуру Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів - лічильників рівня пального у резервуарі;

форми електронних документів для наповнення Реєстру, зокрема:

форму довідки про розпорядника акцизного складу пального, акцизні склади пального, розташовані на них резервуари пального, витратоміри та рівнеміри;

форму довідки про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків пального на акцизному складі пального.

Структура Реєстру складатиметься із записів з посиланням на електронні документи, які подаються у вигляді вищезгаданих форм довідок.

Довідки ж подаватимуться окремо по кожному акцизному складу пального та зберігатимуться протягом усього часу його функціонування та 1095 днів з дати подання останньої Довідки (в день припинення діяльності акцизного складу пального).

Для забезпечення внесення достовірної та неупередженої інформації до Реєстру встановлюється, що довідки по окремих акцизних складах можуть бути основними та коригуючими.

При цьому зазначається, що ручні заміри обсягів пального (за допомогою рулетки та метроштока) проводитимуться у разі виходу з ладу рівнеміра/витратоміра, а також можуть проводитися протягом часу, передбаченого для ручного вводу даних до електронних документів, відповідно до п. 7 Порядку ведення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів - лічильників рівня пального у резервуарі, передачі облікових даних з них електронними засобами зв'язку.

Дія проекту поширюватиметься на всіх суб'єктів господарювання, які здійснюють виробництво та реалізацію пального - розпорядників акцизних складів пального.

Для більшого ознайомлення із акцизними складами, читайте ситуацію "Акцизний склад".

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини