Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи врахують трудовий стаж на підприємстві, що відсутнє за місцезнаходженням

23 липня 2018, 14:30
469
0
Реклама

Відсутність за місцезнаходженням підприємства, запис про роботу на якому зроблено в трудовій книжці, а так само і відсутність документів по цьому підприємству на зберіганні в архівних установах, не можуть нівелювати відомості трудової книжки, оформлені належним чином. Тож у такій ситуації немає підстав позбавляти особу права на належне пенсійне забезпечення з урахуванням набутого нею трудового стажу.

Водночас зазначені обставини, за наявності сумнівів, можуть бути підставою для перевірки (з дотриманням Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій, затвердженого Постановою Правління ПФУ від 25.11.2005 р. № 22-1), в ході якої має бути встановлено факти, які перешкоджають зарахуванню періоду роботи до стажу.

Такого висновку дійшов ВС/КАС (постанова від 06.03.2018 р. у справі № 127/9055/17), залишивши без змін рішення судів першої та апеляційної інстанції.

Оскільки суд підкреслив, що трудові книжки мають бути оформлені належним чином, пропонуємо ознайомитися з матеріалом "Трудові книжки працівників: оформлення та заповнення" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини