Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Особливості експортно-імпортних розрахунків, якщо граничний строк припав на неділю

24 липня 2018, 08:45
422
0
Реклама

Перенесення граничного календарного дня за експортно-імпортними операціями, якщо він припадає на вихідний або святковий день, не здійснюється.

Про це повідомили податківці в роз'ясненні із розділу 114.02 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ та нагадали основні тезиси щодо здійснення експортно-імпортних операцій.

Інвалютна виручка резидентів від експорту продукції підлягає зарахуванню на їх банківські валютні рахунки у строки виплати заборгованостей, зазначені в контрактах, але не пізніше 180 календарних днів з дати митного оформлення (виписки вивізної вантажної митної декларації) такої продукції, що експортується, а в разі експорту робіт, транспортних послуг - з моменту підписання акта або іншого документа, що засвідчує виконання робіт, надання транспортних послуг.

Імпортні операції резидентів, які здійснюються на умовах відстрочення поставки, в разі, коли таке відстрочення перевищує 180 календарних днів з моменту здійснення авансового платежу або виставлення векселя на користь постачальника продукції (робіт, послуг), що імпортується, потребують висновку центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері економічного розвитку (ст. 2 Закону № 185).

Банк знімає експортну операцію резидента з поставки продукції, виконання робіт, надання транспортних, страхових послуг з контролю після зарахування виручки за цією операцією на поточний рахунок останнього (п. 2.3 Інструкції від 24.03.1999 р. № 136).

Під здійсненням поставки (у випадку ввезення продукції на територію України, якщо така продукція згідно із законодавством України підлягає митному оформленню) розуміється оформлення митної декларації.

Про особливості деяких зовнішньоекономічних операцій можна почитати у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

"ЗЕД-штраф продавцеві зараховано у зменшення суми за контрактом: чи є шанс довести відсутність дебіторки"

"Зовнішньоекономічні договори комісії на купівлю товарів: облік у комітента"

"Зовнішньоекономічні договори комісії на продаж: облік у комітента"

"Облік у замовника операцій із розроблення веб-сайту розробником-нерезидентом"

Крім того, у нагоді стане Ситуація для бухгалтера "Відповідальність за порушення валютного законодавства".

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини