Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новостворена юрособа має поінформувати контролерів про свого головбуха

26 липня 2018, 09:00
368
0
Реклама

Оскільки Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань не містить інформації про головного бухгалтера, після проведення держреєстрації новостворена юрособа має подати до контролюючого органу заяву за формою № 1-ОПП.

Відповідна заява з позначкою "Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку" з інформацією про головного бухгалтера подається у 10-денний строк з дня взяття на облік чи виникнення змін у облікових даних платників податків. При поданні заяви за формою № 1-ОПП з позначкою "Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку" заповнюються лише 1, 2, 4 та 10 розділи ; інформація про засновників не подається.

Водночас відомості стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юридичної особи, оновлюються контролюючими органами у Єдиному банку даних юридичних осіб також на підставі реєстраційної заяви платника ПДВ, яка подана в один із способів, визначених п. 183.7 ПКУ, та задоволена контролюючим органом. У цьому разі платник податків звільняється від подання до контролюючого органу заяви за формою № 1-ОПП з відомостями стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку.

Відповідні роз'яснення надали фахівці ГУ ДФС у Волинській області.

Заповнити та надіслати форму № 1-ОПП можна за допомогою Liga:REPORT - сучасного хмарного сервісу для подання звітності та реєстрації податкових накладних: легко створювати (є підказки по заповненню); усе в одному вікні; звірка з ЄРПН; масова відправка; а незабаром - контроль ризикованості блокування ПН.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини