Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сімейний відпочинок за рахунок профспілки: куди ж без податків?

26 липня 2018, 09:30
719
0
Реклама

За загальним правилом до оподатковуваного доходу фізособи не включається вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування, які надаються профспілкою безоплатно або із знижкою (у розмірі такої знижки).

Зазначене правило поширюється на платників податків, які отримують путівки виключно від профспілки, до якої зараховуються внески платника податку - члена такої профспілки.

При цьому вартість путівки, яка надається платнику податків на оздоровлення членів сім'ї віком після 18 років, або не членів такої профспілки оподатковується ПДФО (18%) та ВЗ (1,5%).

Податківці переконані, що сімейна профспілкова путівка надана платнику податків, до якої включається і вартість оздоровлення членів сім'ї після 18 років або не членів профспілкової організації, оподатковується у розмірі частини отриманого доходу на оздоровлення таких членів сім'ї.

Вартість такої путівки відображається у формі №1ДФ за ознакою доходу "156".

За інформацією ГУ ДФС у Запорізькій області.

Дізнайтеся більше про особливості оподаткування путівок з матеріалу "Оподаткування ПДФО путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування, які надаються працівнику" модуля СИТУАЦІЇ ДЛЯ БУХГАЛТЕРА.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА: ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оціните весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини