Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Алгоритм заповнення аркуша коригування та додаткової митної декларації

31 липня 2018, 11:45
405
0
Реклама

До уваги суб'єктів ЗЕД! ДФС надано додаткові роз'яснення у частині заповнення аркуша коригування та додаткової митної декларації. Повідомляє ДФС на своєму сайті.

З метою забезпечення контролю за виконанням механізму заборони повернення та звільнення від сплати ввізного мита до графи 44 митної декларації на реекспорт продуктів переробки вносяться в установленому порядку відомості про декларацію інвойс (походження).

Сплата ввізного мита за матеріали іншого походження, які було поміщено у митний режим переробки на митній території України, здійснюється шляхом оформлення:

аркуша коригування до митної декларації, за якою було поміщено в митний режим переробки на митній території України матеріали іншого походження

або

додаткової митної декларації до митної(их) декларації(ій), за якою(ми) матеріали іншого походження було поміщено у митний режим переробки на митній території України та використано для виготовлення продуктів переробки за одним зовнішньоекономічним договором (контрактом).

Так, якщо перша сплата ввізного мита здійснювалась із застосуванням додаткової митної декларації (аркуша коригування), то і наступні сплати здійснюються таким же чином.

ДФС навела приклади заповнення розділів аркушів коригування у разі складання декількох таких аркушів коригування (на частину матеріалів іншого походження фактично використаних при переробці продуктів).

За бажанням декларанта обов'язок зі сплати ввізного мита може бути реалізовано на момент поміщення матеріалів іншого походження у митний режим переробки на митній території України.

При цьому обов'язок зі сплати ввізного мита не поширюється на матеріали походженням з України та з країн ЄС, ЄАВТ, СНД (крім Російської Федерації), Грузії, Македонії, Чорногорії, Канади, з якими Україною укладено угоди про вільну торгівлю, за умови їх документального підтвердження походження у порядку, передбаченому цими угодами.

За відсутності точних відомостей про об'єкти декларування можна скласти тимчасову митну декларацію. Детальніше про це читайте в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини