Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи платити податок на нерухомість за об'єкт незавершеного будівництва

31 липня 2018, 12:00
419
0
Реклама

Об'єкт незавершеного будівництва не вважається об'єктом нерухомого майна. На цьому наголосили фахівці ДФС в ІПК від 25.07.2018 р. № 3262/6/99-99-12-02-03-15/ІПК.

Відповідно, якщо у Реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано право власності на об'єкт незавершеного будівництва з відкриттям розділу як на об'єкт незавершеного будівництва, то таке майно не є об'єктом оподаткування податком на нерухомість.

Водночас контролери зауважили, що до делегованих повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить облік відповідно до закону об'єктів нерухомого майна незалежно від форм власності (пп. 10 п. "б" ст. 30 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" від 21.05.1997 р. № 280/97-ВР).

З питання сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, суб'єктам господарювання може бути цікавим матеріал "Податок на нерухомість: особливості сплати для бізнесу" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини