Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть зменшити рівень споживання електронних сигарет

1 серпня 2018, 15:00
350
0
Реклама

В Верховній раді зареєстровано законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо визначення та оподаткування електронних сигарет.

Законопроектом пропонується запровадити акцизний податок на рідини, що використовуються в електронних сигаретах, які містяться, у тому числі в складі картриджів, заправних контейнерів, резервуарів на рівні 2 гривень за 1 мілілітр.

З прийняттям законопроекту, електронні сигарети або заправні контейнери, можуть бути реалізовані на території України лише за виконання наступних вимог, зокрема:

- рідини, які містять нікотин, постачалися на ринок тільки в спеціальних заправних контейнерах, які не перевищують обсяг 10 мл, в одноразових електронних сигаретах або в окремих картриджах для використання, які мають обсяг не більше 2 мл;

- електронні сигарети і заправні контейнери захищені від дітей і від злому, захищені від поломки і витоку і мають механізм, який забезпечує заправку без витоку.

- упаковки електронних сигарет і заправні контейнери мають містити листівку з наступною інформацією: інструкція щодо користування та зберігання продукту, в тому числі посилання, що продукт не рекомендується для використання молодими людьми та особам, які не курять.

- на упаковках заправних контейнерів та електронних сигарет, що продаються укомплектованими рідиною з нікотином, зазначаються:

- перелік інгредієнтів, що містяться у рідині з нікотином, та інформацію про вміст нікотину у рідині;

- містити медичне попередження "Цей виріб містить нікотин, який є речовиною, що викликає сильну залежність. Не рекомендується для використання особами, що не курять".

В свою чергу виробники та імпортери електронних сигарет повинні:

- надсилати повідомлення про будь-які вироби, які вони мають намір реалізовувати на території України;

- щорічно надавати інформацію про обсяги продажів, про торгові марки і типи виробів; інформацію про уподобання різних груп споживачів, у тому числі молоді, людей, які не курять, а також основних груп поточних користувачів; режим продажу продукції.

Законопроектом вводиться ряд штрафів, зокрема, за роздрібний продаж електронних сигарет та заправних контейнерів без медичних попереджень оштрафують від п'яти до десяти тисяч гривень.

Також пропонується: заборонити продаж неповнолітнім, заборонити рекламу, спонсорство та стимулювання продажів, запровадити належне маркування, заборонити використання смакових добавок та ароматизаторів, врегулювати місця їх продажу. Детальніше про це ми напишемо вже у разі прийняття законопроекту.

Про те чи може підприємець здійснювати продаж електронних сигарет ми писали тут.

Якщо ж Ви захочете відкрити кальянний заклад в нагоді стануть такі матеріали:

Відкриття кальянного закладу: організаційні питання

Кальянний заклад: особливості обліку

Для отримання доступу до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини