Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як списуватимуть кредиторську заборгованність Фонду соцстраху

1 серпня 2018, 16:00
262
0
Реклама

Кредиторською заборгованістю Фонду соцстраху, строк позовної давності якої минув (далі - кредиторська заборгованість), є заборгованість, яка виникла:

· У розрахунках зі страхувальниками у випадку перевищення витрат, здійснених страхувальником за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності відповідно до ч. 1 ст. 27 та ч. 1 ст. 50 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" від 18.01.2001 р. № 2240-III (діяв на момент виникнення кредиторської заборгованості), над загальною сумою нарахованих ним страхових внесків та інших платежів до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до 01.01.2011.

· У розрахунках зі страхувальниками у випадку перевищення витрат, здійснених страхувальником за рахунок коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві відповідно до пунктів 4.11 та 6.4 Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженої постановою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві від 12.07.2007 р. № 36, діяла на момент виникнення кредиторської заборгованості), пункту 2.6 розділу 2 і розділу 5 Порядку призначення, перерахування та проведення страхових виплат, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві від 27.04.2007 р. № 24, (у редакції, що діяла до 01.01.2011), над загальною сумою нарахованих ним страхових внесків та інших платежів до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві до 01.01.2011.

· У результаті надміру сплачених страхових внесків або помилкового перерахування страхувальником коштів на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та/або загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

Кредиторська заборгованість підлягає списанню, якщо упродовж трьох років, наступних за днем виникнення кредиторської заборгованості, страхувальником не було подано заяви про її відшкодування.

Постанова Правління ФССУ від 19.07.2018 р. № 18

Читайте також в газеті "Інтерактивна бухгалтерія" матеріал, який може статися вам у нагоді страхувальникам - "Реєстр застрахованих осіб: формування та надання відомостей по-новому".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини