Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сільгосптоваровиробник єдинник виплатив дохід нерезиденту: які наслідки

3 серпня 2018, 11:45
254
0
Реклама

Платник єдиного податку, який здійснює на користь нерезидента будь-які виплати з доходів із джерелом їх походження з України, повинен нарахувати й сплатити податок з доходів нерезидента в порядку, розмірі та в строки, встановлені розділом III ПКУ.

Ставка податку становить 15%. Податок стягується за рахунок виплачених доходів та сплачується до бюджету під час виплати доходів, якщо інше не передбачено положеннями міжнародних договорів України з країнами резиденції осіб, на користь яких здійснюються виплати (пп. 141.4.2 ПКУ).

При цьому, як зазначають податківці у ІПК від 30.07.2018 р. № 3314/6/99-99-15-02-02-15/ІПК, положеннями міжнародних договорів не передбачено винятків щодо порядку звільнення від оподаткування зазначених вище доходів для суб'єктів господарювання - резидентів України, які сплачують єдиний податок. Тобто, податківці вважають що дії міжнародних конвенцій з питань оподаткування не поширюються на платників єдиного податку.

Отже, у разі виплати на користь нерезидента будь-якого доходу з джерелом походження з України платники єдиного податку четвертої групи повинні:

- утримувати й перераховувати до відповідного бюджету податок з доходів нерезидента за ставкою 15%;

- подавати протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року Декларацію з податку на прибуток і Розрахунок (звіт) податкових зобов'язань нерезидентів, якими отримано доходи із джерелом їх походження з України як додаток до неї.


Liga: REPORT - современный облачный сервис для регистрации налоговых накладных: легко создавать (есть подсказки по заполнению); всё в одном окне; сверка с ЕРНН; массовая отправка, а вскоре - контроль рискованности блокировки НН.

Попробуйте прямо сейчас. 7-дневный тестовый доступ без ограничений.

Сума податків, які утримуються при виплаті доходів (прибутків) нерезидентам, нарахованих за звітний (податковий) період, відображається у рядку 23 ПН податкової декларації з податку на прибуток підприємств.

А сам розрахунок податкових зобов'язань нерезидентів, якими отримано доходи із джерелом їх походження з України, здійснюється у додатку ПН до рядка 23 ПН Декларації.

Про те як сільгосптоваровиробникам отримати дотацію читайте тут.

Хто складає додаток ПН до декларації. Які нерезиденти входять до категорії платників податку на прибуток ми писали тут.

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини