Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Імпорт енергозберігаючого обладнання: що з ПДВ-пільгою

3 серпня 2018, 12:30
367
0
Реклама

Ввезення на митну територію України енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектувальних виробів звільняється від оподаткування ПДВ відповідно до п. 197.16 ПКУ.

Щоправда, така ПДВ-пільга діє тільки якщо такі товари (зазначені у п. 197.16 ПКУ) застосовуються платником податку для власного виробництва та якщо ідентичні товари з аналогічними якісними показниками не виробляються в Україні.

Водночас, режим звільнення від оподаткування операцій із ввезення на митну територію України товарів, зазначених у п. 197.16 ПКУ, застосовується за умови, що такі товари включені до переліку, затвердженого Кабінетом Міністрів України (із зазначенням їх кодів згідно з УКТ ЗЕД).

Такий перелік затверджено постановою КМУ "Питання ввезення на митну територію України енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектувальних виробів за проектами демонстрації японських технологій" від 30.03.2016 р. № 293.

Тільки ось податківці про його існування певно що й не здогадуються, бо ж у своєму роз'ясненні вони обмовилися: до затвердження такого переліку, операції з ввезення на митну територію України товарів, зазначених у п. 197.16 ПКУ, оподатковуються ПДВ на загальних підставах (див. роз'яснення з розділу 101.12 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ).

Більше інформації про застосування ПДВшних пільг можна знайти в розділі "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Пільги з ПДВ" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини