Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сімейний лікар, терапевт: як підвищилась їх зарплата

6 серпня 2018, 11:00
893
0
Реклама

Перші підвищені зарплати отримали медики у закладах, які перейшли на нову модель фінансування за принципом "гроші йдуть за пацієнтом". У липні Нацслужба здоров'я оплатила за тарифами за медичне обслуговування пацієнтів 255,3 млн грн у 161 медичному закладі первинної медичної допомоги.

До прикладу, у липні сімейна лікарка закладу первинної допомоги на Житомирщині, яка вже має 1 624 декларації від пацієнтів, отримала після оподаткування 7 504 грн. Ще місяць тому у червні оклад цієї ж лікарки складав 3 411 грн після оподаткування.

У Селидовому на Донеччині сімейний лікар, який підписав 1800 декларацій, отримав у липні після оподаткування 10 504 грн. У червні було 5 450 грн. Медична сестра, яка працює разом з цим лікарем, раніше отримувала мінімальну зарплатню - 3 727 грн. У цьому місяці отримала після оподаткування 5 176 грн.

Мінохорониздоров'я, на своєму сайті, нагадало, що в автономізованих медичних закладах, які підписали договори з Нацслужбою здоров'я, діє гнучкий підхід до формування зарплат. Розмір винагороди більше не прив'язаний до бюджетної сітки. Тепер керівники цих медзакладів можуть встановлювати рівень зарплатні в залежності від кількості декларацій, які підписав лікар, або інших показників. Рішення щодо зарплатної політики у кожному конкретному медичному закладі ухвалює колектив, тому підхід до оплати праці та момент початку підвищення відрізняється у кожному закладі.

Чи виплачувати допомогу на оздоровлення медику-суміснику? Відповідь на це запитання читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини