Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС про заокруглення у фіскальних чеках сум реалізованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів

7 серпня 2018, 11:30
403
0
Реклама

Фахівці ДФСУ висловилися з питання заокруглення у фіскальних чеках сум реалізованих алкогольних напоїв, на які встановлено мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни, а також тютюнових виробів, на які встановлено максимальні роздрібні ціни.

Зокрема, для запобігання порушенню суб'єктами господарювання норм ПКУ та Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР щодо застосування мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін на алкогольні напої та максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби контролери в ІПК від 02.08.2018 р. № 3395/6/99-99-14-05-01-15/ІПК порекомендували платникам податків:

· суб'єктам господарювання - продавцям алкогольних напоїв при заокругленні загальних сум враховувати вимоги постанови КМУ "Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв" від 30.11.2008 р. № 957;

· суб'єктам господарювання роздрібної торгівлі при продажу тютюнових виробів враховувати вимоги пп. 14.1.106 ПКУ, а саме: продаж суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, на які встановлюються максимальні роздрібні ціни, не може здійснюватися за цінами, вищими за максимальні роздрібні ціни, збільшені на суму акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Про правила заокруглення читайте також у матеріалі "Заокруглюємо копійки: застосовуємо РРО, визначаємо дохід і податкові зобов'язання з ПДВ" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини