Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС про нюанси сплати ЖКГ рентної плати за спецводокористування

8 серпня 2018, 14:00
350
0
Реклама

Фахівці ДФСУ надали деякі роз'яснення щодо справляння рентної плати за спеціальне використання води.

Так, підприємство, що постачає воду, зокрема, теплопостачальним організаціям, які отриману воду повністю підігрівають та постачають населенню для задоволення їх санітарно-гігієнічних потреб у гарячій воді, запитало, чи поширюється на відповідні обсяги води пільга, передбачена п. 255.4.1 ПКУ.

У відповідь контролери повідомили, що ПКУ не передбачає звільнення від оподаткування рентною платою обсягів води, реалізованих іншому суб'єкту господарювання, який використовує таку воду в підприємницькій діяльності. Навіть якщо така діяльність пов'язана із задоволенням санітарно-гігієнічних потреб населення. Про це ідеться в ІПК від 03.08.2018 р. № 3416/6/99-99-12-02-03-15/ІПК.

Окрім того, в цій же консультації податківці підвели до висновку, що передбачений для житлово-комунальних підприємств коефіцієнт 0,3 (п. 255.7 ПКУ) застосовується лише щодо обсягів води, які використані для:

· належного забезпечення умов водопостачання в частині втрат та технологічних витрат з приведення обсягів води до нормативів питної води,

та

· належного забезпечення умов водопостачання при транспортуванні мережею, зокрема, поповнення мережі обсягами води в частині компенсації технологічних втрат з метою підтримання регламентованого робочого тиску мережі для належного забезпечення умов водопостачання при наданні комунальної послуги.

Коментарі до деяких інших роз'яснень податківців щодо рентної плати за спеціальне використання води можна почитати у матеріалах

· "Чи сплачувати рентну плату за воду, що постачається вторинному водокористувачеві для зовнішнього благоустрою";

· "Звільнення від рентної плати за воду, що використовується для задоволення санітарно-гігієнічних потреб: міф чи реальність?".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини