Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна уточнити показники декларації після припинення підприємницької діяльності

8 серпня 2018, 15:00
350
0
Реклама

Якщо після подання заяви про припинення підприємницької діяльності податківці вирішили вас перевірити, майте на увазі що виправити абсолютно все не вдасться.

Так, ДФС в роз'ясненні з розділу 135.02 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ визначила, що фізична особа, щодо якої до Державного реєстру внесено запис про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, а також фізична особа, яка здійснювала незалежну професійну діяльність, після подання заяви про ліквідацію або реорганізацію платника податків (форма № 8-ОПП), у разі самостійного виявлення помилок у раніше поданій звітності, має право уточнити її показники лише до дати зняття такої особи з обліку.

При цьому під час проведення позапланової документальної перевірки у зв'язку з припиненням підприємницької чи незалежної професійної діяльності фізичної особи така особа не має права уточнювати показники у податкових деклараціях за період, що перевіряється (крім випадків, встановлених ст. 177 ПКУ).

Одночасно слід зауважити, що подання до контролюючого органу уточнюючого розрахунку з відповідного податку за період, який перевірявся контролюючим органом, є підставою для проведення документальної позапланової перевірки (пп. 78.1.3 ПКУ).

Читайте щодо включення платників податків до плану-графіка свіжу статтю "Які причини та підстави для включення підприємства до плану перевірок податківців на поточний рік" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини