Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оплата послуг нерезидента через постійне представництво: що в ПДВ-обліку

9 серпня 2018, 08:30
630
0
Реклама

Чи можна задекларувати бюджетне відшкодування у разі отримання послуг від постійного представництва нерезидента на митній території України? Відповідають податківці в ІПК ДФС від 01.08.2018 р. № 3361/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Незалежно від того, на який банківський рахунок постачальника здійснюється оплата послуг, що постачаються на митній території України нерезидентом, який має постійне представництво в Україні, зареєстроване як платник ПДВ (безпосередньо на рахунок такого нерезидента в іноземному банку чи на рахунок його постійного представництва в Україні та незалежно від того з якого рахунку товариства (в закордонному чи українському банку) здійснюється така оплата), вона визнається як оплата таких послуг безпосередньо постачальнику. При цьому на дату виникнення податкових зобов'язань за операцією з постачання таких послуг постійне представництво нерезидента - платник ПДВ зобов'язане нарахувати податкові зобов'язання з ПДВ та скласти і зареєструвати в ЄРПН відповідну податкову накладну, яка для отримувача таких послуг є підставою для включення сум ПДВ, зазначених у ній, до податкового кредиту.

При від'ємному значенні суми, розрахованої згідно з п. 200.4 ПКУ, така сума може бути задекларована до бюджетного відшкодування за заявою товариства у сумі податку, фактично сплаченій ним зі свого рахунку в закордонному чи українському банку у попередніх та звітному податкових періодах як на рахунок нерезидента в іноземному банку, так і при оплаті безпосередньо на рахунок постійного представництва такого нерезидента в Україні та іншим постачальникам товарів/послуг або до Державного бюджету України, в частині, що не перевищує суму, обчислену відповідно до п. 200.13 ПКУ.

На цю ж тематику для нерезидентів в газеті "Інтерактивна бухгалтерія" можна ознайомитися із матеріалами:

Нерезидентські послуги у ПДВшній звітності отримувача;

Послуги, отримані від нерезидентів: визначаємо місце постачання для обкладення ПДВ;

Послуги для нерезидента: облік й оподаткування.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини