Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компенсацію за невикористану відпустку при звільненні: чи нараховувати ЄСВ

14 серпня 2018, 09:00
645
0
Реклама

Сума нарахованої грошової компенсації за невикористані дні щорічної відпустки, є базою для нарахування ЄСВ при виплаті роботодавцем таких сум в день звільнення працівника.

Відповідного висновку доходить ГУ ДФС у Волинськiй областi в ІПК від 08.08.2018 р. № 3457/03-20-13-08-07/ІПК.

Пояснюється це тим, що базою нарахування ЄСВ роботодавцями є, зокрема, сума нарахованої кожній застрахованій особі зарплати за видами виплат, які включають основну та додаткову зарплату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі.

При цьому суми грошових компенсацій у разі невикористання, зокрема, щорічних (основної та додаткових) відпусток у розмірах, передбачених законодавством, є складовою фонду додаткової зарплати, як оплата за невідпрацьований час.

Водночас суми, нараховані після звільнення за невідпрацьований час, не є об'єктом для нарахування ЄСВ. Про це читайте у матеріалі "Виплати звільненим працівникам: коли нараховувати ЄСВ" в газеті "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини