Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи обов’язкова наявність в назві закладу «кафе» аби в ньому дозволено було споживати алкоголь

17 серпня 2018, 13:05
2278
0
Реклама

Вагаєтесь чи додавати до назви закладу слова "кафе", "бар" або "ресторан" аби мати можливість продавати алкогольні напої на розлив? ДФС як раз оприлюднила на це питання відповідне роз'яснення у підкатегорії 115.03 «ЗІР»

Так, податківці нагадали, що здійснювати продаж алкогольних напоїв на розлив має право виключно підприємство ресторанного господарства або спеціалізований відділ, що має статус суб'єктів господарювання громадського харчування, суб'єктів господарювання з універсальним асортиментом товарів, за умови наявності ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та зареєстрованими видами економічної діяльності за кодами класифікації КВЕД-2010 - 56.10 - 56.30 незалежно від того, чи є у назві слова "кафе", "бар" або "ресторан".

При цьому відповідно до п. 27 Тимчасового порядку видачі ліцензій на право імпорту, експорту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів і роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, затвердженого постановою КМУ від 13.05.1996 р. № 493, одержана на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами ліцензія має знаходитися на видному місці торгівлі і бути доступною для огляду.

А нещодавно ми розглядали чи можливий продаж пива на розлив без зареєстрованого РРО, і дійшли висновку що так, така можливість є. Читайте про це у статті «Чи потрібна ліцензія та РРО підприємцю-єдиннику під час продажу пива на розлив».

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини